Hoe verloopt de permanente make-up behandeling?
Gebruik 24 uur voor de behandeling geen alcohol en aspirine. Graag even melden als je bloedverdunners gebruikt. Het is aan te raden om een uur voor de behandeling twee paracetamol te slikken.
Na aankomst nemen we samen het vragenformulier over jouw gezondheid door. Vervolgens bespreken we je wensen en de kleur. Vervolgens teken ik de vorm van de wenkbrauw en bepalen we samen de kleur van de pigment. Als dit allemaal naar wens is beginnen we met de behandeling. Ik breng het pigment met een steriele naald in de huid dmv de pixeltechniek. Tijdens het inbrengen van het pigment zal ik een aantal keer het resultaat zittend bekijken. Na de behandeling bespreken we de nazorg en maken we een vervolgafspraak.
De behandeling duurt ongeveer 2,5 uur.
Uit hoeveel sessies bestaat een behandeling?
Het zetten van wenkbrauwen, lipliner en eyeliner bestaat altijd uit 2 tot 3 behandelingen. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht, verliest na een maand ongeveer 30-40% van zijn kleur. Tevens word tijdens de 1e behandeling de basis gezet. Daarom is het belangrijk dat u een tweede keer komt voor de nabehandeling. In sommige gevallen kan het zijn dat de huid op sommige plekken het pigment niet goed opneemt en is een derde behandeling nodig. De nabehandeling is altijd noodzakelijk en is bij de prijs inbegrepen, u hoeft dus niet opnieuw te betalen.
Is permanente make-up blijvend?
De pigmenten die bij permanente make-up in de huid worden gebracht blijven gemiddeld een paar jaar zitten, afhankelijk van hoe de huid reageert. Na verloop van tijd zul je merken dat de kleurintensiteit vermindert. Wil je blijvend resultaat? Laat jouw make-up dan na één jaar weer even opfrissen.
Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?
Bij permanente make-up wordt het pigment met de naald in het bovenste deel van de tweede huidlaag gezet. Bij een tatoeage wordt het pigment onderin de tweede huidlaag gezet. Daarom houdt een tatoeage levenslang en permanente make-up niet.
Hoe kies ik de juiste kleur?
Eerst bekijk ik welk kleurtype je bent, warm of juist koel. Daarna kijk ik naar de kleur van haar, ogen en huid. Natuurlijk houd ik rekening met persoonlijke wensen. Mijn motto: wat licht is kan wel donkerder. Andersom is een stuk lastiger.
Hoe lang duurt het voordat de huid genezen is na een behandeling?
Direct na de behandeling voelt de behandelde plek wat branderig en kan de huid rood en gezwollen zijn, na enige uren trekt dit weg. Het duurt gemiddeld 8-10 dagen tot de korstjes volledig weg zijn. Je dient de huid te behandelen als zijnde een schaafwond. Na de behandeling vertel ik je precies hoe dit het beste kan doen.
Na 4-6 weken is de huid volledig genezen.
Zijn er dingen die ik moet laten de eerste tijd na de behandeling?
Mijd de sauna (i.v.m. bacteriegroei door de warmte en het vocht). (2 weken)
Geen zonnebank, ga niet zonnebaden.(2 weken)
Gebruik geen make-up op de behandelde delen.
Krab of wrijf niet aan de korstjes.
Hoeveel tijd zit er tussen de eerste en tweede behandeling?
Tussen de eerste en tweede behandeling zit minimaal 4-6 weken, de huid heeft die tijd nodig om volledig te herstellen.
Wanneer kan ik het uiteindelijke resultaat van de behandeling zien?
Na ongeveer 4 -6 weken zie je het eindresultaat. Vlak na behandeling lijkt de kleur echter vaak veel donkerder dan hij uiteindelijk zal worden. Soms lijkt het of de gezette make-up niet gelijk staat. Dit komt doordat de huid aan de ene kant wat meer gezwollen is dan aan de andere kant, dit trekt nog bij. Soms komt het voor dat het pigment na genezing half verdwenen lijkt. Dat komt omdat het soms even duurt voordat de huid het pigment heeft ingekapseld. Het zichtbare pigment komt na twee tot 3 weken weer terug (zogenaamd toverbaleffect). Na ongeveer 3-5 dagen zullen er wat korstjes ontstaan. 4-6 weken na de 1e behandeling volgen de 2e en soms 3e behandeling. Deze zijn bedoeld om de wenkbrauwen te perfectioneren en de pigment er overal goed in te krijgen. Het uiteindelijke resultaat heeft ook te maken met het huidtype van de klant en of er al oude permanente make-up op de huid zit. Het is altijd raadzaam om dit vooraf door te geven!
Doet het zetten van permanente make-up pijn?
Tijdens het zetten van de permanente make-up word de huid verdoofd waardoor de pijn over het algemeen reuze meevalt. Indien gewenst kan er extra verdovingszalf aangebracht worden maar dat is bij de meeste mensen niet nodig.
Wanneer is permanente make-up niet mogelijk?
Keloidvorming (gestoorde wondgenezing).
Hemofilie (bloedstollingsziekte).
Bij ernstige suikerziekte.
Immuunstoornis.
Contactallergie.
Bij eczeem of psoriasis.
Bij zwangerschap tot 9 maanden na bevalling.
Geven van borstvoeding.
Koorts op de behandeldag.
Jonger dan 16 jaar op de behandeldag.
Moet ik mijn eigen wenkbrauwharen weghalen/epileren?
Nee dit hoeft niet. Juist door de wenkbrauwharen te laten staan kan ik zoveel mogelijk rekening houden met de natuurlijke vorm.
Indien er nog verdere vragen zijn mag je altijd contact met mij opnemen en anders zie ik je op onze afspraak. (Ingang via de poort)
Liefs,
Loraine Beauty Art PMU & Beauty Salon
Hageweijer 2 in Veldhoven
Info@beautyartsalon.nl
0642948338